Socialdemokratiska arbetarepartiet (SAP) hotar det fria samhället. Partiet har byggt upp en struktur som hindrar att partiet störtas. Därför bör det politiska arbetet i Sverige inriktas på att återskapa demokratin genom att först förbjuda SAP.

"Extremism in the defence of Freedom is not a Vice!"
(Barry Goldwater, vid det republikanska presidentkonventet 1964)

2006-02-22

Vägrades ambulans, dog.

En 70-årig kvinna i Fagersta drabbades av andnöd. Hemtjänsten ringde efter ambulans, men fick besked "att någon ambulans inte behövdes". Morgonen efter: En pensionär mindre.

Detta läste jag nyss i Aftonbladet. På 1980-talet kunde Aftonbladet skriva om liknande episoder, som inträffat i Nicolae Ceausescus Rumänien. För att spara pengar stängdes elen klockan nio på kvällen i alla bostäder, och ambulanser fick inte skickas ut för att plocka in sjuka åldringar. De fick ligga och dö, helt enkelt.

En dag hade rumänerna fått nog, och då plockade de in Ceausescu och hans kärring i en pansarbil, körde runt på landsbygden i några dagar, och sköt båda två, efter att ha hållit ståndrätt. Nu lär inte Göran och Anitra riskera att bli arkebuserade; så bär vi oss inte åt i Sverige.

Men de får nog ta sig i akt ändå, Göran och Anitra. I morse hade SVT upptäckt att det inletts ett uppror mot äldrevården. Det sprider sig visst med en farlig hastighet över landet. Om vi äntligen får ett uppror som lyckas kanske godset Stjärnhov kunde exproprieras och göras om till vårdhem för äldre?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till denna postning:

Skapa en länk

<< Hem